Rogier Maaskant Photography

NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - NIEUWS - 


Hier kunt u voorintekenen op het boek ‘Sense of presence’.De vormgeving ligt in handen van Rob van Hoesel & in samenspraak met ondergetekende. Het boek zal worden uitgegeven door The Eriskay Connection en is daar in de voorverkoop te bestellen.


Met een essay van Auke-Florian Hiemstra.

Vormgeving: Rob van Hoesel
Oplage: 1000
Afmetingen: 235x330 mm
Verwachte verschijningsdatum: eind juni 2024

Verzendkosten landen buiten NL, binnen EU + € 8,50. Verzendkosten buiten EU: € 12,50


Als u mij een u mij een mail stuurt dan ontvangt u een betaallink.
U kunt ook betalen met een creditcard.
Daarvoor dient onderstaand winkelmandje.Op 30 mei opende de tentoonstelling Sense of presence in The Margate Gallery, een gallerie in de onafhankelijke kunstacademie in Margate, UK.
Zie deze link


Insecten zoals je ze nog niet eerder zag. De afgelopen 350 miljoen jaar

De camera hanteer ik al best lang. Begonnen met zogenoemde 'straatfotografie' is mijn fotografische werk langzaamaan verschoven naar portretten. Nu ben ik weer terug bij een heel snel onderwerp: vliegende insecten. Deze bijzondere dieren verdienen, vind ik, een podium: een boek. Omdat ze magisch zijn. En van vitaal belang voor ons als mens. Dus: belangrijk. Toch zijn ze niet eerder in al hun gratie op deze manier vastgelegd of te zien geweest. Gedurende hun geschatte 350 miljoen jarige bestaan..

Ik heb het zien van deze insecten voor u makkelijk gemaakt. Wat aaibaarheid betreft zijn ze dan misschien niet vergelijkbaar met al die schattige pandabeertjes, olifantjes en baby miereneters maar ze hebben één sterke troef in handen: ze zijn magisch.

De beelden zijn tot stand gekomen in de schemering en in het donker, in en rond Rotterdam, de stad waar ik woon. De collectie is inmiddels fors gegroeid. Deze foto's maken en zien was en is mij een enorm genoegen. De natuur als stylist, set dresser en art-director ineen. De aarde is de MEGAdeal. Zo blijkt maar weer.

Met hulp van 117 donaties en bijdragen van de gemeente Rotterdam en het Cultuurfonds wordt dit fotoboek gerealiseerd. Een klik op de foto hieronder brengt u naar hoe de crowdfundingcampagne op de website van VoordeKunst stond. Daar vindt u ook meer informatie over deze foto’s.

Mede gesteund door:
                   

“Deze foto's van Rogier Maaskant tonen ons de adem van de kosmos en het leven als een dans. Zo prachtig!”

Maria van Daalen, auteur, dichteres, vodou manbo


“De wonderbaarlijke foto's van Rogier verdienen een breed publiek.”

Rik Zaal, programmamaker - schrijver, ook bekend van het legendarische AT5-programma ‘Zaal over de vloer’.


“Schietmotten, nachtvlinders, haften en gaasvliegen: ze dansen massaal op fragiele vleugels in de duisternis, onttrokken aan het menselijke oog, behalve aan de scherpe blik van Rogier Maaskant die ze met zijn camera weet vast te leggen op een manier die bewondering afdwingt en verwondering oplevert.”


Kees Moeliker - directeur Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam


sense of presence

zomer 2020 - heden


Deze buitenexpositie in 2022 is mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Rotterdambuitenexpositie Rotterdam

winter 2022